Pendik Belediyesi, 2019 belediye seçimlerinden 5 ay önce ihale ettiği Kaynarca Spor Kompleksi inşaatı için 3'üncü kez ihale düzenleyecek. 13 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen ihaleyi, 17 milyon 300 bin liraya üstlenen müteahhit firma işi yarım bıraktı.

İlk ihale şartnamesine göre spor kompleksi inşaatının geçen yıl ağustos ayında tamamlanması gerekiyordu. Bitirilmesi gereken tarihin üzerinden bir yıl geçmesine karşın tamamlanmayan inşaat için Pendik Belediyesi, 13 Temmuz 2021 tarihinde ikinci bir ihale açtı. “Kaynarca Mahallesi 11378 Ada 1 Parselde Spor Kompleksi Yapım İşi İkmal(Tamamlama, bitirme) ihalesine” teklif veren müteahhit çıkmadı. İhaleyi iptal eden Belediye üçüncü bir ihale daha açtı. 3. İhale 1 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

Pendik Belediyesi’nin 4 katlı olarak planladığı spor kompleksinin ilk ihalesini Demirbaş İnşaat Taahhüt San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, 17 milyon 300 bin liraya üstlenmişti. Belediyeyle 7 Aralık 2018 tarihinde sözleşme imzalayan firma, kompleks inşaatını 3 Ağustos 2020 tarihinde bitirecekti.

Ancak sözleşme imzalandığında firmanın sahibi olan Mehmet Salih Demirbaş şirketi, ihaleyi aldıktan yaklaşık 10 ay sonra bir başkasına sattı. M. Salih Demirbaş, 1994'de İstanbul’da kurulan firmanın merkezini, ihaleden 4 ay önce Ankara’ya taşıdı. İhaleyi aldıktan 10 ay sonra da bir başkasına devretti.

M. SALİH DEMİRBAŞ KİMDİR?

salih demirbaş
İTÜ Çevre Mühendisliği mezunu olan Mehmet Salih Demirbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla AKP’ye yakınlığını ortaya koyuyor.

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Demirbaş 2003-2015 yılları arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) şirketinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Söz konusu İBB şirketinin önceki adı Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Tic. A.Ş. idi. Şirketin adı daha sonra Boğaziçi Tesis Yönetim Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. olarak değiştirildi. Demirbaş İBB şirketinde, 2019 belediye seçimlerinde AKP’den Ümraniye Belediye Başkanı seçilen dönemin KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile birlikte aynı dönemde yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Demirbaş sosyal medya hesabında, AKP’nin eski İstanbul il başkanı Bayram Şenocak ve Ümraniye Belediye Başkan yardımcısı Yavuz Selim Tuncer ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşıyor.