Fatih’te Seyyid Ömer Mahallesi Hüseyin Kazım Sokak’ta bulunan Taşköprülü Parkı, AFAD’ın deprem toplanma alanı olarak belirlediği noktalar arasında yer alıyor. Ancak Fatih Belediyesi, deprem toplanma alanı olarak belirlenen noktayı bir işletmeye kiraladı.

Söz konusu işletme yine Fatih Belediyesi tarafından demir çitlerle çevrildi ve kapısına kilit vuruldu. İşletme haline gelen ve deprem toplanma alanı olarak belirlenmiş Taşköprülü Parkı, işletme sahibi tarafından geceleri demir kilitle kapatılıyor.

JurnalTR'nin haberine göre; deprem toplanma alanının bulunduğu mahallede bulunan yurttaşlar parkın geceleri kitlenmesi karşısında harekete geçti. Durumu Fatih Belediyesi’ne şikayet eden yurttaşlar skandal bir cevap ile karşılaştı. Durumu şikayet eden yurttaşa mail yoluyla cevap veren Fatih Belediyesi’nin mesajında şu ifadeler yer aldı;

 124718 Nolu Başvurunuz Sonuçlandı. Sayın İlgili; Söz konusu parkımız bölgede yaşanan asayiş problemleri gerekçesiyle çevresindeki vatandaşlardan gelen şikayetler değerlendirilerek kontrollü giriş-çıkış sağlamak üzere sınırlandırılmıştır.

İlçemizde benzer nitelikte belirlenen parklarımız bulunmakta olup talepte de belirtildiği üzere; ilçemizdeki afet toplanma alanları ilgili kurumlar ile koordineli olarak ilgili yönetmelik ve mevzuatlara uygun şekilde planlanarak belirlenmiştir.

Talepte belirtildiği üzere işletmeciye zimmetlenmesi söz konusu olmayıp acil durumlarda 7/24 görev yapan zabıta ekiplerimiz tarafından anlık müdahale edilecektir. Bilginize sunar; sağlık ve esenlikler dileriz

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin yayımladığı yönergeye göre; afet toplanma alanı olarak belirlenmiş noktaların tahliye ve ulaşım kolaylığı olması gerekiyor.

Fatih Belediyesi’nin yaptığı uygulamanın söz konusunu durumu ihlal ettiği, şikayetçi yurttaşların çektiği fotoğraflardan net olarak anlaşılıyor. Belediye’den tatmin edici bir cevap alamayan yurttaşlar bölgedeki AKP yöneticilerinden ‘acil durumlarda kapıyı kırın’ şeklinde cevap aldıklarını da ekledi.