Toplumsal Haber Merkezi

AKP’nin ‘lebaleb’ kongresine katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’ın Kayserili yurttaşlara attığı mesaj tepki çekti.

AKP'nin 7. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu'nda başladı. Kongre için Türkiye'nin dört bir tarafından Ankara'ya 'lebaleb' dolu binlerce otobüs kaldırıldı. Görüntülerde salgın tedbirlerinin alınmadığı izlendi.

Daha önce AKP'nin Karadeniz'de yaptığı kongreler sonrası bölgedeki vaka sayılarında hızlı bir artış yaşanmıştı.

Riskli iller arasına giren ve vaka sayılarında artış yaşanan Ankara'da toplanacak kongreye çeşitli illerden otobüsler kaldırılmasının, otobüslerdeki AKP'lilerin Ankara'ya oynaya zıplaya yolculuk etmesinin kentteki tabloyu nasıl etkileyeceği merak konusu.

KONGREDEN MESAJ: KALABALIĞA GİRMEYELİM
‘Çok yüksek riskli’ iller arasında yer alan Kayseri’nin Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Kayserili yurttaşlara gönderdiği mesaj da ‘lebaleb’ kongre kadar tepki çekti. Sosyal medya hesabından kongreye ait görüntüleri paylaşan Büyükkılıç, diğer taraftan ise Kayserili yurttaşları Covid-19 vakalarına karşı uyarması bir kez daha yurttaşların aklı ile alay edilmesine örnek niteliğinde oldu.

Kayseri’den kaldırılan otobüslerle AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ne katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kongre de olduğu sırada yurttaşlara ise şu mesajı gönderdi:

Cem Türktekin isimli yurttaş, AKP'li belediye tarafından atılan mesajı ve Memduh Büyükkılıç'ın kongredeki fotoraflarını paylaşarak "10 Dakika önce gönderdikleri mesaj, bu da 5 dakika önce sosyal medyadan paylaştıkları fotoğraf. Ben bir şey demiyorum artık" ifadeleriyle tepki gösterdi.