Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

"MEHMETÇİK BU ÇALIŞMALARINDA YALNIZ DEĞİLDİR"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mehmetçik sınırlara hakimdir, bu konuda yapılması gerekenleri yaptı, ilave tedbirlerle yapmaya devam ediyor. Mehmetçik bu çalışmalarında yalnız değildir” dedi.

"MEHMETÇİĞİĞİ TEHLİKEYE ATMAK SÖZ KONUSU OLAMAZ"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan’daki resmi ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Afganistan’daki havalimanının işletilmesine yönelik konuşan Akar “Önümüzdeki günlerde bu konu şekillenecek. Bizim herhangi bir şekilde Mehmetçiği tehlikeye atmak gibi durumumuz söz konusu olamaz.” ifadelerini kullandı.

Akar sınır güvenliğine dair yaptığı açıklamalarda şu ifadeler yer verdi:

Yerinde ve zamanında her türlü tedbir alındı, alınmaya devam ediliyor. Son gelişmelerden sonra İran sınırında olası bir hareketliliğe karşı tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik, ilave tedbirler aldık. Gerçekleri yansıtmayan, İran sınırı ile alakası olmayan veya ilgisiz bazı görüntüler paylaşılarak kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmak isteniyor. Hudut güvenliği tek bir hat olarak değerlendirilmemeli. Tedbirler sınır hattından başlıyor, arkasındaki bölgeleri, kontrol noktaları ve şehir merkezlerini de kapsıyor.