AKP Konya İl Kongresi’nde gergin anlar yaşandı. İl başkan adaylığı için Divan’a listesini sunan Müşerref Özden’in adaylığı kabul edilmeyince duruma tepki gösterdi.

Adaylığını açıklayan Müşerref Özden'in adaylığı Divan'da kabul edilmedi. Bunun üzerine Müşerref Özden duruma tepki gösterince polisler tarafından engellendi. Özden daha sonra kongre salonunu terk etti.

Konuya ilişkin Sözcü'den Müslüm Evci’ye konuşan Müşerref Özden salona bile alınmak istenmediğini ve girişte engellendiğini belirtirken "Salona zoraki girebildim. Daha sonra adaylığım listemi divana verdim ve listem kabul etmeyerek beni oyaladılar. Divan daha sonuçlanmadan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta aday olarak Hasan Angı'nın ismini söyledi. Ben tepki gösterince divan da adımı söylediler. Ben de duruma tepki olarak salonu terk ettim" ifadeleriyle yaşananları anlattı.

'PARTİ ZENGİNLER KULÜBÜ HALİNE GELDİ'
AKP'nin kendi kalesinde kaybettiğini belirten Özden, "Sözde Ömer gibi olanlar, Ömer gibi olanlara savaş açıyorlar. Parti zenginler kulubü haline geldi. Burada yaşananlar ve adaylığımla ilgili süreç için suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Öte yandan tek liste ile seçime gidilen kongrede mevcut başkan Hasan Angı yeniden seçildi.