AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Emekliye bayram ikramiyesi 1100 olarak kararname ile geçireceğiz" açıklaması yaptı.

23 Nisan günü CHP'nin Meclis'e sunduğu 'Emekli ikramiyesi bin 500 lira olsun' teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Plan Bütçe Komisyonu üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, "Beşli çetenin borçlarını silerken elleri titremiyor" demişti.

CHP Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi vekiller, dün “Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un görüşmeleri esnasında emeklilere yapılan bayram ödemesi tutarının bin liradan, bin 500 liraya çıkarılması ve bayram ikramiyesi miktarının her yıl gerçekleşen enflasyon oranında artırılması için önerge vermiş; önerge, AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

Erdoğan'ın bugünkü açıklamasıyla emeklilere verilen bayram ikramiyesi CHP'nin teklif ettiği 1500 lira yerine 1100 lira oldu.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, 13 milyon emeklinin yüzde 60’ının asgari ücretin altında gelire sahip olduğuna dikkat çekerek, “CHP olarak bayram ikramiyesi bin 500 liraya çıkarılsın diye kanun teklifi verdik. AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Enflasyon karşısında hızla eriyen bin lira en az bin 500 olmalı ve bu haktan özel banka ile sandık emeklilerinin de yararlanması sağlanmalıdır” açıklaması yapmıştı..