Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Genel-İş üyesi işçilerin Kadıköy Belediyesi’nde TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine başlattığı grevin sendikanın genel merkezi tarafından sonlandırıldığını söyledi. Belediye binasının içerisinde toplanan işçiler sloganlarla direnişe devam edeceklerini duyurdu.

CHP'li Kadıköy Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube arasında 8 aydır süren TİS görüşmelerinde yine anlaşma sağlanamamıştı bunun üzerine dün gece yarısı işçilerin haberi ve onayı olmadan şube de çiğnenerek çok az bir artışla sözleşmeye imza atıldı.

Belediye binası içerisinde toplanan işçiler, Genel İş Genel Merkezi ile belediye başkanı arasında gece yarısı oldu bitti ile imzalanan “satış” sözleşmesini tanımayacağını duyurdu.

Başaran Aksu Twitter’dan yaptığı paylaşımla, ‘Genel-İş Genel Merkezi Kadıköy Grevi’ni satmış. İmzayı atmış, sabah beşte grevi sonlandırmış.’ ifadelerini kullandı. Aksu, işçilerin bu duruma tepkili olduğunu ve işçi temsilcilerinin telefonlarının sendika yönetimi tarafından açılmadığını da ifade etti.

 Genel İş İstanbul 1Nolu Şube sözleşmenin henüz imzalanmadığını iddia etti. Buna karşın işçiler ''Mücadelemiz greve çıkan tüm işçi arkadaşlarımız "bitti" diyene kadar sürecek'' ifadelerine yer verdi.