Eğer yakın zamanda ikinci el araç satın almayı düşünüyorsanız, oto ekspertiz raporu almanız gerektiğini unutmayın. İkinci el araçlarda bu raporun çok büyük bir önemi bulunuyor. Bu rapor sadece alıcılar için önemli gibi görünse de, aslında aracı satmak isteyenler için de önemlidir. Çünkü aracın değerinde alınmasını ve satılmasında ekspertiz raporu gayet önemlidir.
Oto ekspertiz raporunda nelere bakılıyor sorusunun yanıtını ise kısa bir liste halinde aktarabiliriz:
Boya kontrolü
Mekanik ve motor kontrollerinin yapılması
Genel aksamın gözden geçirilmesi
Elbette bu raporun hazırlanabilmesi için bazı testlerin de gerçekleştirilmesi gerekir. Uygulanan testler ise çoğunlukla şu şekildedir:
Yanal kayma testi
Akü testi
DYNO testi
Süspansiyon testi
Fren testi
Diagnostik test
Bu testlerin dışında aracın genel kontrolü sırasında herhangi bir arıza şüphesi ortaya çıkarsa, bu arızanın mevcut olup olmadığının anlaşılması için daha farklı testler de gerçekleştirilebilir.
Oto ekspertiz raporu hazırlanmadan önce araçların neredeyse her açıdan incelendiğini belirtmek mümkündür. Kaportadan iç aksama kadar detaylı bir inceleme yapılıyor. Aynı zamanda aracın döşemeleri ya da elektrik sistemleri bile incelemeden geçiyor diyebiliriz.

Aracın kullanımı sırasında problem yaşanması ihtimali bulunan aksamlar eksiksiz bir şekilde kontrolden geçiriliyor. Sürüş güvenliğini riske atabilecek olası arızaların araçta mevcut olup olmadığına bakılıyor. İşte bu nedenle oto ekspertiz raporunun mutlaka ikinci el araç alım satımlarında alınması öneriliyor.

İstanbul, ikinci el araç piyasasının en canlı olduğu kentlerden biridir. Her gün onlarca araç alım satımı yapılıyor ve dolayısıyla ekspertiz hizmetlerine de oldukça yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuluyor.
Bu noktada İstanbul'da oto ekspertiz hizmetleri almanızı sağlayacak firmalara en kısa yoldan ulaşmanız gerekir. Bu kısa yol da Armut.com adresinden geçiyor.

Armut üzerinden oto ekspertiz hizmeti sunan firmalara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmanız mümkündür. Farklı firmalardan fiyat teklifi alabilir ve bu fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Size en uygun fiyatı sunan firma ile anlaşarak söz konusu inceleme ve testlerin firma tarafından en kısa zamanda yapılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle ikinci el araç alım satımlarında en önemli aşamalardan biri olan ekspertiz raporu aşamasını kolaylıkla tamamlamış olursunuz.