Kargo işçileri ve kuryeler geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından aşılamada öncelikli gruplara dahil edildi. Ancak, bir süredir DİSK’e bağlı Nakliyat-İş’in örgütlenme faaliyeti yürüttüğü Yemek Sepeti’nde moto kuryeler aşı olamayacak.

Salgın döneminde iş yükü artan Yemek Sepeti’nde çalışan moto kuryeler çareyi sendikalaşmakta aradı. Nakliyat-İş’in tercih edildiği iş yerinde çoğunluk sağlandı, Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusu yapıldı. Ancak bu esnada Yemek Sepeti işvereni işçileri taşımacılık faaliyeti işkolundan, büro iş koluna geçirdi. Bu nedenle kuryeler aşı randevusu alamıyor.

Yemeksepeti İşçi Komitesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanlığı'na göre taşımacılık sektöründeki işçiler ve kuryeler aşılanacaklar. Ama biz 4 ay önce sendikalaştığımız için Nevzat Aydın iş kolumuzu değiştirdi. Bu yüzden artık e-devlette büro çalışanı gözüküyoruz. Patron sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız” dedi.

Yaklaşık 4 ay öncesine kadar taşımacılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Yemeksepeti işçileri "Fakat çalışma şartlarımızı iyileştirmek ve insanca iş, insanca ücret talebi ile sendikal örgütlenmeye başladıktan sonra işverenimiz iş kolumuzu değiştirerek sendika üyeliklerimizi düşürdü ve işçilerin anayasal hakkını çiğnedi. Biz mücadeleye devam etmekte ısrar eden işçiler olarak susmadık. Sesimizi emekçilerin sesine ses veren herkese duyurduk. Hakkımızı almadan durmayacağız da. Yalnız sadece bununla kalmadı. Hem toplum sağlığı, hem de kurye ve depo çalışanlarının hayati riski açısından çok önemli olan aşılama hakkımız da belirsizlik içindedir.  Yemeksepeti sadece işçilerin sendikal haklarını değil, sağlık hizmetlerine ulaşma hakkını da gasp etmiştir!” diye belirtti.