Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) üretim yapan Angel Halı Fabrikası’nda işçilere elden yapılan ödemeler, zorunlu pazar mesaileri, sigara ile çay molasının kaldırılması gibi pek çok sorun yaşanıyordu. Nisan ayı sonunda işçilere, cep telefonu ile fabrikaya giriş yasağı konulmuştu.

Telefonlarını girişte teslim etmeyen 63 işçiye bundan sonra baskılar daha da artarken, ardından işçiler Kod46 ile tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’nın (Tekstil-İş) öncülüğünde haklarını almak için direnişe geçen işçiler fabrika önünde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) önünde eylemler yaptı.

DİRENEN İŞÇİLER KAZANDI

İleri Haber'de yer alan bilgiye göre, 63 işçinin bu direnişi kazanımla sonuçlandı. İşçilere tazminat davası açacağını söyleyerek tehditler savuran patron, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemeyi, arabulucu ve avukat masraflarını karşılamayı, Kod46’yı iptal etmeyi kabul etti. Angel Halı işçileri ayrıca işsizlik ödeneğinden de (geriye dönük hakları dahil) yararlanacak.