Toplumsal Haber Merkezi

Kentsel dönüşümle, koronavirüs, üniversitelerin açılması, yabancıların Türkiye'deki konut talebi derken kiralarda yapılan fahiş zamlar rekor seviyelere ulaştı. Ev sahipleri ise bu durumu fırsat bilip kiraları artırdı. Bugün açıklanan TÜİK resmi enflasyon verileri ise durumu doğrular nitelikte.

İKTİDAR MAĞRURİYETTEN BİHABER
Enflasyonun ve kiraların bu denli artması yurttaşları da mağdur duruma düşürdü. Her geçen gün ekonominin şahlandığını söyleyen iktidar ise yurttaşın mağduriyetinden bihaber. 

Muhalefetten de yükselen enflasyona ve kiraların artmasına tepki yağmaya devam ediyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'da bu artışlara tepki gösterdi:

'ÇİLEKEŞ İNSANIMIZ KİRALIK EV TUTAMAYACAK DURUMA GETİRİLDİ'
Kira ücretlerinin korkunç seviyede olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu ise masraflardan yakındı:

Sevgili Halkım, Ülkemizde son 7 yılda kiracıların sayısı yüzde 25 civarında arttı. Kira ücretleri korkunç seviyede. Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi. Kira mı ödesin, elektrik-doğalgaz mı, çocuğunun okul masrafını mı?

'ÜCRETLER ÖDENMEYECEK SEVİYEDE'
Ücretlerin ödenmeyecek seviyelerde olduğunu söyleyen Babacan, ekonominin şahlandığını iddia eden iktidara sordu:

Yüz yüze eğitime geçiyoruz. Üniversite öğrencilerinin yurt veya ev bulması gerekiyor. Fakat ücretler ödenemeyecek düzeylerde. Ekonominin şahlandığını iddia eden iktidar acaba öğrencilerin bu fiyatları ailelerine söylerken ne kadar sıkıldıklarını biliyor mu?