Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği, 30 Haziran 2021 tarihinde 31527 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 01.07.2021 tarihinde yürürlüğe girdi. Yönetmeliği tepki gösteren Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı.

AHEF, 30 Haziran’da resmi gazete yayınlanan Aile Hekimliği Yönetmeliğindeki değişiklikler nedeniyle iş bırakma kararı aldı. Hekimler iş bırakmaya dair bilgilendirme ve eylem takvimlerini paylaştı. Yönetmeliğe karşı, 2 bin 179 aile hekimi istifa dilekçesi verirken 2 bin 514 hekimse iş bırakma kararı aldı.

16.08.2021 ve 27.08.2021 tarihlerinde yapılacak olan iş bırakma eylemlerinde hiçbir şekilde görev yerinde bulunulmayacak ve aile sağlığı merkezleri kapalı olacaktır. Sendikal hak kapsamında Ülke genelinde eylemlere destek veren Sendikalarımızın ve Federasyonumuzun almış olduğu kararlar doğrultusunda iş bırakılacaktır. Hukuk komisyonu ve Hukuk büromuzun görüşü iş bırakma eylemleri anayasal haktır ve cezai uygulama söz konusu değildir. Eylemlerin sorumlusu, ADALETSİZLİK , HAKSIZLIK VE GELİR ERİMESİNE neden olan Sağlık Bakanlığı bürokratlarıdır.
Haksızlık ve adaletsizlik varsa biz YOKUZ !