AKP'li AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e oturduğu sitenin bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırmasının ardından "Hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuzu gördünüz. Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın." açıklamalarında bulunarak köpekleri ve toplumun bir kesimini hedef göstermişti.

Erdoğan'ın belediyelere "Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum" açıklamasının ardından "tehlikeli ırk" olarak tespiti insanların kriterlerine göre tarafından yapılan Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin son kısırlaştırma tarihi 14 Ocak 2022 olarak belirlendi.

Bu köpeklerin dışarı ancak ağızlıkla çıkarılması gerekliliği ve çocuk oyun parkları ile yakınlarında gezdirilmesinin yasak olduğu detaylarının yer aldığı düzenlemenin de sıkı biçimde uygulanması için harekete geçildi.

Yasal düzenlemeler gereği  kısırlaştırılmamış olan hayvanlara el konulacak ve hayvan bakımevlerine götürülecek.

Türkiye genelinde belediyeler sokaklardan Pitbulları topluyor. Öte yandan sorumsuzluğunu gözler önüne süren çok sayıda insan ise hayvanları sokaklara bırakarak ortadan kayboluyor.

İnsanlar tarafından işkencelerle saldırganlaştırılan Pitbullara yapılan eziyette yeni durum gözler önüne serildi.