Aydın'ın Germencik ilçesi Dağyeni Köylülerinin kararlı direnişi sonucu maden arama ve sondaj çalışmaları sonlandırıldı. Maden Teknik Arama (MTA) köy yakınlarındaki sondaj makinelerini ve ekipmanları sökmeye başladı.

Dağyeni Köyü Muhtarı İbrahim Korkmaz, MTA'nın sondaları söktüğü haberlerini doğrulayarak "MTA Bölge müdürü geldi köyümüze. Arkadaşlar sondajları söküp köyünüzü terk edeceğiz dedi. Birlikte sondaj alanlarına gittik. Müdür bey orada çalışanlara 'Ekipmanları toplayın, sondajları sökün' köyü terk edeceğiz" dedi.

Öte yandan köylülerin sondaj alanı yakınlarına kurduğu çadırlar ve nöbet ise devam ediyor. Köy muhtarı Korkmaz, "Son ekipman da gidene kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz" dedi.

İKİ GÜN SÜRE TANIMIŞTIK, BUGÜN SÖKMEYE BAŞLADILAR
Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre Dağyeni köylülerinden Muammer Salık dün MTA'dan ve Ankara'dan kendilerini ikna için gelenlerin köylüler tarafından dinlenilmediğini. Köylülerin salonu terk ettiğini belirterek, "Ogün MTA müdürüne ne kadar kararlı olduğumuzu bir kez daha söyledik. Size iki gün mühlet, ya sondalarınızı sökün ya da biz gerekeni yapacağız dedik. Bugün sabah MTA müdürü gelerek sondajları sökeceklerini söyledi. "Biz çekiliyoruz, bu işin kazananı kaybedeni olmasın" dedi ancak biz biliyoruz ki bizim kararlılığımızdan korktukları için çekiliyorlar. Biz yine de tetikte duracağız. Yarın bir gün seçimden sonra gelebilirler yine" dedi.

Köylülerin direnişini, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da ziyaret etmişti.