CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yüz yüze eğitim öğretime kademeli olarak köy okullarından başlanırken kaç öğretmene aşı yapıldığını sordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır’da yaptığı açıklamada, ay sonu ilk doz aşıların olacağını duyurdu.

Yüz yüze eğitim, kademeli olarak köy okullarından başlıyor. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, “Pandemiye karşı güvenlik tedbirleri alınarak ve uygun koşullar sağlanarak yüz yüze eğitim ve öğretime tüm okullarda başlaması elzemdir. Yüz yüze eğitime başlamak için öğretmenlerimizin ve okullarda çalışan tüm personelin aşılanmış; Bilim Kurulu’nun açıkladığı gibi sınıf mevcutlarının 15 kişiye düşürülmüş, öğretmen açığının kapatılmış, sağlık ve temizlik personeli ihtiyacının karşılanmış olması gerekirdi” dedi.

Okulların yüz yüze eğitim öğretime geçmeden öğretmen ve okullarda çalışan personelin aşılanmış olması gerektiğini belirten Kaya, “Kamuoyunun bu süreçte kaç öğretmenin aşılandığını, kaç dersliğin yapıldığını, sınıflarda kaç öğrencinin bulunacağını, alınan güvenlik tedbirlerini ve temizlik personelin yeterli olup olmadığını bilmeye hakkı var” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Iğdır’ın Aralık İlçesi Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç törenine katıldı. Selçuk, “49 bin 300 civarı okulumuz yüz yüze eğitime hazır. Öğretmenler ay sonu ilk doz aşıları olacak” açıklaması yaptı.