ABD Başkanı Trump’ın Walter Reed Sağlık Merkezi’ne götürülmesinin ardından doktoru Sean Conley, basın toplantısı düzenledi. Conley, Trump’ın sağlık durumunun iyiye gittiğini, önlem amaçlı hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Conley şöyle konuştu:

Başkan’ın sağlığı iyiye gidiyor. En gelişmiş izleme ve ihtiyaç duyabileceği her türlü bakımı sağlamak için bir önlem olarak Başkan'ı Walter Reed'e götürmemizi tavsiye ettim. Koronavirüs hastalığından ya da tedavilerden kaynaklanan herhangi bir komplikasyon olmaması adına yakından takip ediyoruz. Ruh hali son derece iyi. Oksijen maskesine bağlı değil ve nefes alma ya da yürüme güçlüğü geçmiyor.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA
Öte yandan adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, Beyaz Saray'ı takip eden muhabirlere Trump'ın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Euronews'in aktardığına göre, söz konusu yetkili, açıklamasında, "Başkanın temel fonksiyonlarının son 24 saatteki durumu çok endişe vericiydi ve bu bakımdan önümüzdeki 48 saat onun bakımı noktasında çok önemli olacak. Tam iyileşme sürecine ilişkin yolumuz henüz tam açık değil" ifadesini kullandı.

Trump'ın doktorunun açıklamasından sonra yapılan bu ilave açıklama dikkat çekti.

TRUMP MESAJ ATTI
ABD Başkanı Donald Trump ise sosyal medya hesabından son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Koronavirüs testi pozitif çıkan Trump, kaldığı Walter Reed Tıp Merkezi’ndeki doktor ve hemşirelerin yardımıyla kendisini gayet iyi hissettiğini söyledi.

Trump, "Doktorlar, Hemşireler ve büyük Walter Reed Tıp Merkezi'ndeki herkes harika. Bu veba ile mücadelede son 6 ayda muazzam ilerleme kaydedildi. Onların yardımıyla kendimi iyi hissediyorum" dedi.

SAYI ARTIYOR
Amerika Başkanı Donald Trump ve eşinin testlerinin pozitif çıkmasının ardından çevrelerinde bulunan kişilerin bazılarınında da virüse rastlanıyor. Son olarak eski New Jersey Valisi Chris Christie test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Chris Christie, Trump ve Biden'ın televizyonda canlı yayınlanan tartışma programına katılan isimler arasında yer alıyordu.