ABD'li antivirüs yazılımcısı John McAfee, geçtiğimiz sene Ekim'de hakkındaki vergi kaçırma suçlaması ile İspanya'nın Barselona kentinde tutuklanmıştı.

İspanyol mahkemesinin McAfee’nin ABD’ye iadesine karar vermesinden birkaç saat sonra 75 yaşındaki McAfee Brians 2 Cezaevi'ndeki hücresinde asılı halde bulundu.

Katalonya Adalet Bakanlığı, cezaevi sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen McAfee'nin hayatını kaybettiğin açıkladı. McAfee’nin intihar ettiği üzerinde duruluyor.

Tartışmalı bir isim olan McAfee, ilk ticari antivirüs yazılımını piyasaya sürerek, multimilyar dolarlık bir endüstrinin kıvılcımlanmasına yardımcı olmuştu.

İNTİHARDA ABD'NİN ROLÜ
Öte yandan ünlü güvenlik yazılımı girişimcisi McAfee, daha önce yaptığı twitter paylaşımlarında muhtemel intihar haberlerine ilişkin ABD'nin rolüne dikkat çekiyordu. McAfee ABD'li yetkililerin intihar tehditlerine ilişkin, "Eğer kendimi asarsam, bu benim hatam olmayacak" demişti. Bir diğer tweetinde ise Amerikan yetkililerin, "Senin için geliyoruz McAfee! Seni öldüreceğiz!" dediğini ve bu tehditleri koluna dövme olarak yaptırdığını belirtmişti.