Gazeteci Malbrunot, ülkedeki en çok izlenen ikinci haber ağı olan Fransız küresel haber kanalı CNEWS’e açıklamalarda bulundu.

Malbrunot, “Ukrayna ordusuna girebilmek için sorumlu olanın Amerikalılar olduğunu keşfetmek benim için sürpriz oldu” dedi.

‘SÖZLEŞME İMZALAMAYA ZORLANIYORLAR’
Malbrunot, kendisinin ve eşlik ettiği gönüllülerin, sorumlu olduğunu söylediği Amerikalılar tarafından “neredeyse zorla tutulduğunu” iddia etti. Malbrunot, gönüllülerin “savaşın sonuna kadar” savaşmayı kabul eden bir sözleşme imzalamaya zorlandıklarını söyledi.

‘KENDİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM’
“Peki sorumlu kim? Amerikalılar. Bunu kendi gözlerimle gördüm” diyen Malbrunot “Uluslararası tugaylarla birlikte olduğumu sanıyordum ve kendimi Pentagon’la karşı karşıya buldum.” ifadelerini kullandı.

Malbrunot, Amerika’nın Ukrayna’ya silahlı intihar insansız hava araçları sağladığına da dikkat çekti.

Malbrunot, İngiliz SAS birimlerinin “Amerikan Delta komandoları gibi savaşın başlangıcından beri Ukrayna’da bulunduğunu” tweetledi. Gazeteci, iddiası için bir Fransız istihbarat kaynağına atıfta bulundu.

İngiliz ve Amerikan özel kuvvetlerinin Ukrayna’da karada faaliyet gösterdiği iddiası, hem ABD Dışişleri Bakanlığı’nın hem de İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Ukrayna’da “ karada asker botu” olmayacağını taahhüt eden kamuoyu açıklamalarıyla çelişiyor .