İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in Saraybosna’daki anıt mezarını ziyaret etti.

İzzetbegoviç’in Bosna-Hersekliler için en önemli önder konumunda olduğunu söyleyen İmamoğlu, Nazilerin Hırvatistan'ı işgaline yurtsever patizanlara dönük katliamlar yaparak destek vermiş Aliya İzzetbegoviç ile "Yurtta sulh dünyada sulh" diyebilmiş ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü bir tutabildi. Ayrıca yaşamı boyunca 'İslami diktatörlük' tezini savunan ve sanılanın aksine kendine Türkiye'yi değil Pakistan modelini örnek alan İzzetbegoviç, Atatürk'ün Cumhuriyet idealiyle de açıktan kavgalıydı...

Mezar ziyaretinde İmamoğlu, "Buna benzer örneği de biz, kendi topraklarımızda, yine Balkanlar’ın bir çocuğunun önderliğiyle yaşadık; o da Mustafa Kemal Atatürk. O da zor koşullarda ülkemize önderlik etti, ülkemize ışık tuttu ve hala geçerli olan; ‘Yurtta barış dünyada barış’ cümlesini bize miras bıraktı. Böyle güzel liderlerin, bugünkü evlatları olarak, sizler ülkenize hizmet ediyorsunuz, bizler de ülkemize hizmet ediyoruz. Şanslıyız. Ama bu şansı daha ileriye taşımak adına da çok çok çalışmalıyız onlara layık olabilmek için” dye konuştu.