Toplumsal Dış Haberler

Washington Post çarşamba günü Senato’da oylama sırasında Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Cumhuriyetçilerin Senato Lideri Mitch McConnell’un tutumlarına dikkat çekerek Pence ve McConnell’ın Trump’ın 4 yıllık görev süresince yapmadıkları bir şeyi yaparak Trump’ı kandırdılarını belirtti.

McConnell, Senato’daki konuşmasında aniden sesi çatallanarak bir seçimde kaybeden tarafın temelsiz iddialarla adil bir sonucu tanımamasının “Demokrasiyi ölüm sarmalına sokacağını” savundu. “Seçmenler, eyaletler, mahkemeler hepsi konuştu; eğer onları dikkate almazsak Cumhuriyetimize sonsuza dek zarar vermiş oluruz” ifadelerini kullandı.

PENCE: ANAYASAL GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM
Yardımcılığını yaptığı Trump’a “koşulsuz itaati' ile dikkat çeken Pence de 2,5 sayfalık mektubunda “anayasal görevlerini yerine getirerek” Joe Biden’ın ve yardımcısı Kamala D. Harris’in seçilmesini onaylayacağını söyledi.

Aynı günün akşamında Senato basıldığında ve gaz maskeleriyle sığınaklara inmek zorunda kaldıklarında Washington Post’un yorumuna göre McConnell ve Pence’in Trump’tan ziyade anayasaya sadakat göstermekle ne kadar doğru bir karar verdikleri görüldü.