Toplumsal Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanyasının hukuk ekibinde görev yapan Sidney Powell skandal bir açıklamaya imza atarak yedi yıl önce hayatını kaybeden eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in ABD Başkanlık Seçimleri’nde parmağı olduğunu iddia etti. Açıklamanın sosyal medyada viral olmasının ardından Trump ekibi avukatla yollarını ayırdı.

Powell, komünistlerin Venezuela, Küba ve Çin üzerinden seçimlere “Venezuela malı” oy kullanma makineleriyle müdahale ettiğini iddia etmişti.

SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLEYEN OY MAKİNALARI
Venezuela’dan bahseden Powell’ın Venezuela Devlet Başkanının halen 2013’te hayatını kaybeden sosyalist lider Hugo Chavez olduğunu sanması Trump ve ekibini sosyal medyada alay konusu yaptı.

Seçim sonuçlarını etkilediğini ileri sürdükleri 'oy makinelerinden' söz eden Powell, 'çok sağlam bir şahitlerinin olduğunu' eklemeyi de ihmal etmemişti.

ALAY KONUSU OLDULAR
Powell’ın konuşmasının sosyal medya virali haline gelmesi üzerine Trump ekibi açıklama yapmak zorunda kaldı.

Trump’ın kampanya ekibi, Powell’ın ekiplerinin bir üyesi olmadığı iddia etse de geçtiğimiz Perşembe günü düzenledikleri basın toplantısında Powell, hukuk bürosunun başı Rudy Guliani ve Trump’ın hukuk danışmanı Jena Elli’nin hemen yanında duruyordu.

Powell ayrıca seçim öncesi, Trump’ın ekibi adına pek çok kez FOX News’te boy göstermişti.