Darbe olarak nitelenen son gelişmelerden bugüne konuya ilişkin sessizliğini koruyan Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yönetimi ele geçiren Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile telefonda görüştü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Said ile görüşmesinde, Tunus’un istikrarını, iç barışını ve huzurunu korumasının bölgenin selameti açısından da son derece mühim olduğuna işaret etti.

Tunus Meclisi’nin faaliyetlerinin tüm zorluklara rağmen devam etmesinin hem Tunus hem bölge demokrasisi için önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, Tunus’ta demokrasinin korunması, özgürlüklerin garanti altına alınması ve hukukun üstünlüğünün gözetilmesinin çok kıymetli olduğunu belirtti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Müslüman Kardeşlerin temsilcisi ihvancı yönetimi feshetmişti. Bu durum, ihvanın, son kalesini de kaybettiği şeklinde yorumlanmıştı. İhvancıların kaybetmesi üzerine Mısır'a tepki göstererek yeni yönetimle uzunca süre iletişim kurmayan Erdoğan'ın Tunus konusundaki tavrı merak ediliyordu. 

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi'nin İhvancı Müslüman Kardeşler iktidarı Muhammed Mursi'yi 2013'te darbeyle devirmesine Türkiye sert tepki göstermiş ve 8 yıldır diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesinde ilerliyordu.

Türkiye, Sisi'nin Muhammed Mursi'nin de dahil olduğu Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etmesine en sert tepki veren ülkelerden biri oldu.

Erdoğan, Tunus'ta aynı yaklaşımı göstermedi.