Toplumsal Dış Haberler

ABD'de, eski Başkan Donald Trump destekçisi grupların bazıları, polisin kalabalık bir şekilde eyalet merkezlerinde olduğunu görünce evlerinden çıkmadı. Geçtiğimiz pazar günü yapmayı planladıkları eylemler cılız kaldı.

FBI, geçtiğimiz pazar gün bir düzineden fazla eyalette eyalet merkezlerinin kongre binalarına gelebilecek saldırılarla ilgili ulusal muhafız birliklerine uyarı geçti.

HAFTALAR ÖNCESİNDEN PLANLAMIŞLARDI
Trump yanlısı “boogalo” hareketi, haftalar önce 50 eyalette protesto düzenleme planı yapmaya başlamıştı. Protestoların ilk günü ve hareket noktası, geçtiğimiz pazar olarak planlanmıştı.

Büyük bir eylem olacağı beklentisiyle sokağa çıkan kolluk kuvvetleri ve medya mensupları, karşılarında bir avuç protestocu gördü. Harrisburg’taki Pennsylvania binasını koruyan Genel Hizmetler Departmanı Sözcüsü Troy Thompson, “Bugün ‘kaydadeğer’ bir olay olmadı, mutluyuz’ dedi.

POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINCA EVDEN ÇIKMADILAR
Son günlerde Ulusal Muhafızlardan ve kolluk kuvvetlerinden on binlerce güvenlik personeli, Joe Biden’ın başkanlığı devralacağı Çarşamba günü öncesi Washington’da sokağa indi.

FBI’ın pazar günü için geçtiği uyarının pazar günkü protestoların cılız geçmesinde ne kadar etkili olduğu kesinlik kazanamadıysa da Trump destekçisi gruplardan bazılarının artan güvenlik önlemlerinden dolayı yandaşlarına evde kalma çağrısı kesin olarak biliniyor.