Toplumsal Dış Haberler

Koronavirüs salgınının hızla yayıldığı Amerika Birleşik Devletleri'nde can kayıplarına her geçen gün büyük sayılarla yenileri ekleniyor. Salgından en çok etkilenen New York eyaletinde Kovid-19 yüzünden ölenlerin cansız bedenleri, forkliftlerle soğutucu dorseli kamyonlara taşınıyor.

New York’ta dün akşama kadar ölenlerin sayısı bin 550 olarak açıklandı. Bugün ise ülkede, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 920 artarak 4 bin 90'a yükseldi.

TRUMP'A YENİ RAKİP ÇIKIYOR
Ölülerin forkliftlerle soğutucu dorseli kamyonlara taşındığı ve kamusal yaşamın durma noktasına geldiği New York’ta Vali Cuomo’nun durumu, Başkan Franklin Roosevelt’e benzetilmeye başlandı. Roosevelt, Amerika Birleşik Devletlerini ‘büyük buhran’ olarak adlandırılan ekonomik krizden çıkartarak Nazi Almanyası'na karşı savaşa girmişti. Demokratlar şimdi de New York Valisi Andrew Cuomo’nun içinde bulunduğu durumu büyük buhran olarak tanımlıyor ve salgına karşı verdiği mücadele ile başkanlık koltuğunu hak ettiğini düşünüyor. Vali Cuomo’nun, Başkan Donald Trump için tehlikeli bir rakip olacağını düşünenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.