Toplumsal Dış Haberler

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, hafta sonu boyunca şehrin koronavirüs vakalarının sayısının bini aştığını söyleyerek, "Moskova pazartesi (yarın) gününden itibaren süresiz şehir çapında karantinaya alınacak" dedi. Tüm yaş gruplarını kapsayan karantinanın tüm bölge sakinleri için geçerli olduğu açıklandı.

Kararnameye göre, Moskova'da halkın sadece şu durumlarda için evden çıkmalarına izin verilecek:

  • Acil tıbbi bakım
  • En yakın market veya eczaneye gitmek
  • Evin 100 metrelik yarıçapında evcil hayvan gezdirmek
  • Çöpü dışarı çıkarmak

'AKILLI İZLEME SİSTEMİ'
Evlerinden çıkan insanlara diğer insanlarla aralarında en az 1,5 metre mesafe bırakmaları emredildi. Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, "Yeni kuralları uygulamak için akıllı bir izleme sistemi kurulacak" derken kente giriş veya çıkışta herhangi bir kısıtlama olmayacağını vurguladı.

Öte yandan Sobyanin “Avrupa ve ABD'nin en büyük şehirlerinde gördüğümüz olayların son derece olumsuz dönüşü vatandaşlarımızın yaşamı ve sağlığı için büyük endişe yarattı” ifadelerini kullandı.

19.500 RUBLE İŞSİZLİK YARDIMI
Kararnamede ayrıca, karantina sonucunda işini kaybedenlerin ayda 19.500 ruble işsizlik yardımı ile destekleneceği belirtildi. 

Rusya'nın başkenti şu ana kadar bin 14 koronavirüs vakasını doğruladı ve bu da Moskova'yı ülke içindeki salgının merkez üssü haline getirdi.

Geçen hafta da Sobyanin, Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Rusya'daki hasta sayısının resmi rakamlardan çok daha fazla olabileceği konusunda uyarmıştı.