Ukrayna'da devam eden savaşa ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "ABD ve NATO, Ukrayna krizini çözmekle gerçekten ilgileniyorsa, öncelikle fikirlerini değiştirmeli ve Kiev'e silah ile mühimmat tedarikinden vazgeçmeli" dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıklamalarda bulundu. ABD ve NATO'yu eleştiren ve Ukrayna'ya mühimmat yollanmaması konusunda uyaran Lavrov, müzakere sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 

'ABD VE NATO, MÜHİMMAT TEDARİKİNDEN VAZGEÇMELİ'
Çin devlet haber ajansı Xinhua'ya konuşan Lavrov, "ABD ve NATO, Ukrayna krizini çözmekle gerçekten ilgileniyorsa, öncelikle fikirlerini değiştirmeli ve Kiev'e silah ile mühimmat tedarikinden vazgeçmeli" derken, "NATO ülkeleri, Kiev'e desteğini alenen duyurarak operasyonun tamamlanmaması için elinden geleni yapıyor" ifadelerini kullandı. 

'BATI, YENİ JEOPOLİTİK GERÇEKLERİ NE KADAR ERKEN ANLARSA O KADAR İYİ OLUR'
NATO ülkelerinin Ukrayna'ya göndereceği silahların "meşru hedef" olacağını bir kez daha dile getiren Lavrov, "Batı, yeni jeopolitik gerçekleri ne kadar erken anlarsa o kadar iyi olur. Bizim özel askeri operasyonumuz dünyayı Batı’nın ırkçılıkla ve seçkinlik kompleksiyle harmanlanmış neo-sömürgeci baskısından kurtarmak için bir hamleydi" dedi. 

'ZOR DA OLSA MÜZAKERELERİN SÜRDÜRÜLMESİNDEN YANAYIZ'
Moskova'ya uygulanan yaptırımların kaldırılmasının, Kiev yönetimiyle barış müzakerelerinin bir parçası olduğunu beliren Lavrov, müzakerelerin zor geçtiğini ancak her gün devam ettiğini söyledi. "Rus ve Ukrayna delegasyonları günlük olarak video konferans ile bir taslak anlaşma olasılığı üzerine konuşuyor" diyen Lavrov, "Zor da olsa müzakerelerin sürdürülmesinden yanayız" şeklinde konuştu.