Toplumsal Dış Haberler

Küba ve İngiltere’nin ortak girişimi BioFarma Innovations İngiltere’deki resmi bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Çevrimiçi toplantıda Küba’nın biyoteknoloji alanındaki öne çıkan başarıları da tartışıldı.

BioFarma Innovations, Küba şirketi BioCubaFarma ve İngiliz şirketi SG Innovations Ltd. ortak girişimiyle kuruldu. Geçtiğimiz Ağustos ayında kurulan girişim, İngiliz Milletler Topluluğu ve Avrupa ülkelerinin Küba patentli ilaçlara erişimlerini kolaylaştırmak için kuruldu.

Toplantıda, Küba patentli ilaçlardan Küba dışındaki hastaların da faydalanması, fikri mülkiyetin korunması gibi konulara odaklanıldı. Ayrıca girişimin elindeki olanakları genişleterek Küba ilaçlarını dünyanın başka ülkelerindeki bu ilaçlara ihtiyaç duyan diğer hastalara dağıtabilmesinin yolları tartışıldı.

TEST AŞAMASINDA ÜÇ COVİD-19 AŞISI
Küba’nın İngiliz Büyükelçisi, Sosyalist Ada'nın Covid-19 salgınıyla mücadeledeki öncü rolünden, Küba biyoteknoloji ürünlerinin Covid-19 hastalarını iyileştirmedeki başarısından ve deneme aşamasındaki üç aşı girişiminden bahsetti. Ülkesinin tüm bunları ABD’nin tek taraflı ticari ve iktisadi ambargosuna rağmen başardığının altını çizdi.

GELECEK TOPLANTI ARALIK AYINDA
Toplantıda, önümüzdeki Aralık ayında Küba Ticaret Odası ve Havana’daki İngiliz Büyükelçiliği’nin ortak girişimiyle yeni bir seminer daha düzenleneceği duyuruldu.