Toplumsal Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, dün telefondan 'checkup' uygulamasından sonra bugün de kanser tedavisinde başarıya ulaşan enjeksiyon yöntemini açıkladı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Tıp Bilimleri Akademisi’nin Radyoaktif Tıp Enstitüsü, kanser tedavisinde uyguladıkları ve başarıya ulaşan yeni yöntemi bugün dünyaya duyurdu.

Ülkenin resmi haber ajansı KCNA’ya göre Radyoaktif Tıp Enstitüsü’nden araştırmacılar, radyoterapi ve farmakoterapiyi birleştirerek oluşturdukları yeni yöntemin, kanser tedavisinin etkisini artırmaktaki başarısını ilan etti.

YERLİ HAMMADDEYLE YAPILDI
Kendi yöntemleriyle ve ülkeye uzun zamandır uygulanan ambargo nedeniyle sadece yerli hammaddeler kullanarak ürettikleri enjeksiyon, kanser tedavisinde büyük bir başarı sağladı.

‘YENİ İLAÇLAR GELİŞTİRECEĞİZ’
Bu başarının temelinde daha önce termoterapi ve immünoterapinin etkinliğini artırmak için yaptıkları araştırmaların kilit bir rol oynadığını söyleyen Koreli bilim insanları, bundan sonraki araştırmalarını tanı koyucu ve tedavi edici yeni ilaçlar geliştirmeye yoğunlaştıracaklarını belirtti.