Toplumsal Dış Haberler

İsrail Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı yapıldıktan sonra 13 yurttaşının kısmî yüz felci yaşadığını açıkladı. Tahminler ise vakaların daha fazla olduğu yönünde.

Sağlık çalışanları, bakanlığa bu kişilere ikinci enjeksiyonun verilip verilmeyeceği sorusunu yönelttiler. Sağlık Bakanlığı, kısmî ve hafif bir felç olduğu için ve başka bir yan etki de görülmediği için ikinci dozun da uygulanması gerektiğini savundu. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

Yüz felci geçirenlerden biri, yaklaşık 28 saat yüzünü hareket ettiremediğini, 28 saatin sonunda bazı küçük kasılmalar dışında bir sorun kalmadığını ve başka bir yan etkinin meydana gelmediğini dile getirdi.

‘TAMAMEN İYİLEŞMEZSE İKİNCİ DOZ UYGULANMAMALI’
Sağlık Bakanlığı, vakaların gözlemlenmesi gerektiğini, yüz felcinin etkileri tamamen geçmezse ikinci dozun uygulanmaması gerektiğini savunuyor.

Aşılama çalışmalarında en hızlı ilerleyen ülkelerden biri olan İsrail’de, yüz felci oranının iki haneli sayılarda olması bu yan etkinin çok nadir görülen bir yan etki olduğunu gösteriyor.

PFIZER-BIONTECH KULLANILIYOR
İsrail'de aşılama 19 Aralık'ta Pfizer-BioNTech aşısı ile başladı. Ocak ayının ilk haftasına kadar 9,3 milyonluk ülkede 1,5 milyondan fazla kişi aşılandı.