Toplumsal Dış Haberler

Koronavirüs salgını Avrupa'da tekrar şiddetini artırıyor. Bunun iki önemli örneği ise Fransa ve İngiltere. İngiltere'de son 24 saatte 12 bin 872, Fransa'da ise 16 bin 972 yeni vakanın tespit edildi. Bu, iki ülke için de salgın başlangıcından beri en yüksek günlük vaka sayısı...

İngiltere'de son 24 saatte 12 bin 872 kişide Covid-19 tespit edilmesiyle, salgının başından bu yana ilk kez 10 binin üzerinde günlük vaka sayısı kaydedildi. Dolayısıyla da günlük vaka rekoru kırıldı.

İngiltere'deki toplam vaka sayısı ise 480 bin 17'ye yükseldi.

GÜNLÜK 50 BİN VAKA KORKUSU
Avrupa'da koronavirüsten en çok ölümün olduğu İngiltere'de vaka sayısı ağustostan itibaren yükselişe geçmişti. İngiltere'de hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance, 20 Eylül'de yaptığı açıklamada, vakaların her hafta 2 kat arttığına dikkati çekerek, bu şekilde devam etmesi durumunda ekim ayı ortalarında günlük 50 bin vakanın görülebileceği uyarısında bulunmuştu.

FRANSA YENİDEN 'OHAL'E HAZIRLANIYOR
Fransa'da da tablo pek farklı değil. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 16 bin 972 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının 606 bin 625’e ulaştığı aktarıldı.

Başkent Paris’te artan vakalar nedeniyle Pazartesi gününden itibaren yeni yasakların getirilmesi bekleniyor. Fransa’da 24 Eylül’de 16 bin 98 vaka kayıtlara geçmişti. Son veri, bir günde en fazla vakaya erişildiğine işaret ediyor.