Toplumsal Dış Haberler

Altı hafta süren çatışmalar sonucunda Dağlık Karabağ'ın yaklaşık dörtte üçlük bölümünü Azerbaycan'a teslim etmek zorunda kalan Ermenistan silahlı kuvettleri, bu yenilgiden sorumlu tuttukları Başbakan Nikol Paşinyan ile hükümetin istifasını istedi. Paşinyan ise, muhtıra olarak değerlendirilen talep hakkında, "Ülkede darbe girişimi söz konusu" ifadelerini kullandı. 

Destekçilerine başkent Erivan'da toplanma çağrısı yapan Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı da görevden aldı. Facebook’tan görüntülü yaptığı açıklamada 'durumun çok zor olduğunu' belirten Paşinyan, “Biliyorsunuz Genelkurmay Başkanı ve ilk yardımcısını görevden alma kararı aldım. Bu kararların nedenini meydanda açıklayacağım. Şimdi en önemli görev sivil ve halkın korunmasıdır” dedi.

MUHALEFET DE DEVREDE
Muhalefet lideri Vazgen Manukyan da Erivan’da düzenlenen protestoda yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polisi halkın yanında olmaya davet etmiş, güvenlik güçlerine seslenerek "Her saat önemli. Halkı meydanlarda bekletmeyin. Bize katılın" ifadelerini kullanmıştı.

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ardından geçen yılın sonlarında Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın istifası için ülkede süresiz protestolar başlatılmıştı.