Toplumsal Dış Haberler

Polis, Atina metrosunu gaza boğdu; Barselona'da gösteriler iki haftadır devam ediyor; Gandi'nin partisi de sokağa indi...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

POLİS, ATİNA METROSUNU GAZA BOĞDU
Yunanistan’da polis; siyasi mahkum Dimitris Koufanidas’ın serbest bırakılması için gösteriler düzenleyen yurttaşları kovalarken Atina’daki metro istasyonlarından birini gaz bombasıyla hedef aldı. Gaz kapsülünün metro girişine isabet etmesiyle Atina’nın en merkezi metro duraklarından biri olan istasyon dumana boğuldu.

BARSELONA'DA GÖSTERİLER 2 HAFTADIR DEVAM EDİYOR
İspanya’da “İspanya hanedanına hakaret” ettiği gerekçesiyle tutuklanan Komünist Rapçi Pablo Hasel’in serbest bırakılması için düzenlenen gösteriler ikinci haftasına giriyor. İspanya’nın Katalonya bölgesinin en büyük şehri olan Barselona’da gösteriler ilk günden bu yana devam ediyor. Protestocuları şiddet kullanarak dağıtmaya çalışan polis, eylemcilerden aynı şiddette karşılık görüyor. Pablo Hasel’in serbest bırakılması sokağa inen protestocular, Barselona sokaklarını daha uzun süre işgal edeceğe benziyor.

GANDİ'NİN PARTİSİ DE SOKAĞA İNDİ
Hindistan ulusal kurtuluş mücadelesinin lideri Mahatma Gandhi’nin kurucusu olduğu Hindistan Ulusal Kongresi üyeleri, neoliberal Narendha Modi hükümetinin çıkardığı, küçük çiftçiliği tasfiye edecek yasalara karşı kasım ayından bu yana protestolarını sürdüren köylülere destek vermek için sokağa indi. Hindistan’ın en büyük iki partisinden biri olan Hindistan Ulusal Kongresi üyeleri, kalabalığı dağıtmak için müdahale eden polisle çatıştı.

Toplumsal-Hindistan Ulusal Kongresi-Protesto