Toplumsal Dış Haberler

ABD’de Miami sahilinde büyük bir apartman, günün erken saatlerinde büyük bir gürültüyle kısmen çöktü. Yerel yetkililer, en az bir ölü ve 10 yaralı olduğunu bildirdi. Binada arama kurtarma çalışmaları devam ederken sayının artmasından endişeleniliyor.

İtfaiye şef yardımcısı Ray Jadallah, düzenlediği basın toplantısında Miami-Dade İtfaiye Teşkilatı’ndan 80'den fazla birimin Miami Beach'in hemen kuzeyindeki olay yerine saat 01:30’da intikal ettiğini söyledi. 1981’de inşa edilen 12 katlı bir bina olan Champlain Towers South’da 130'dan fazla daire bulunuyordu. Jadallah, binanın kuzeydoğu koridorunda 55 dairenin hasar gördüğünü söyledi.

Jadallah, ikisi direkt enkaz altından olmak üzere otuz beş kişinin binadan çıkarıldığını söyledi.

ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASI BİR HAFTAYI BULABİLİR
Yetkililer, kayıp veya ölenlerin toplam sayısı hakkında kesin bir şey söyleyemezken arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü vurguladılar. Surfside City Müdürü Andrew Hyatt, gazetecilere verdiği demeçte arama kurtarma ve tahliye çalışmalarının tamamlanmasının bir haftayı bulacağını söyledi.

Surfside Mayor Charles Burkett, yıkılan binanın bitişiğinde bulunan otellerde kalan yurttaşların da tahliye edildiğini söyledi.