Çeviri: Ercan Çankaya

6 Aralık’ta yapılan Venezuela parlamento seçimlerinde Juan Guadio’nun başını çektiği Amerikancı darbeciler halkı boykota çağırmış; fakat muhalefet partilerinden bazılarını boykota ikna edememişti. Boykot çağrısı gölgesinde gerçekleşen seçimlerde Başkan Nicolas Maduro’nun Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi’nin başını çektiği ittifak oyların yüzde 67’sini alarak 167 sandalyeli ulusal meclisteki 112 sandalyenin sahibi olmuştu.

Venezuela’nın Çözümleri Partisi (Solutions for Venezuela Party) Genel Başkanı Claudio Fermin, 5 Ocak pazartesi gün toplanacak Venezuela Ulusal Meclisi’nin yabancı hükümetlerin uyguladığı ekonomik ambargoya karşı çıkması gerektiğini söyledi.

‘YIKICI MUHALEFET BIRAKILMALI’
Ulusal Meclis’in ekonominin rayına oturtulması, iç durgunluğun ve ambargonun aşılması için çalışması gerektiğini söyleyen Fermin, yıkıcı muhalefetin bırakılıp hep birlikte yabancıların ekonomik saldırılarıyla mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Fermin, ayrıca hükümeti, belediye yönetimlerini ve Meclis’i gerekli tüm aşıların bir an önce alınarak Venezuela’nın salgından korunması için güçlerini birleştirmeyi çağırdı.

‘BOYKOT ETTİĞİNİZ SEÇİMİ KONUŞMAYA HAKKINIZ YOK’
Konuşmasında Amerikancı, sözde muhalefetin liderlerini eleştiren Fermin; 6 Aralık Parlamento Seçimleriyle ilgili dile getirdikleri desteksiz hile iddialarından vazgeçmelerini söyledi. Amerikancı muhalefetin, boykot ederek oy kullanmadığı seçimlerle ilgili konuşmaya hakkı olmadığını vurguladı.

'YABANCILARI MÜDAHALEYE DAVET ETMEK İÇİN’
Venezuela’nın Çözümleri Partisi olarak bu ‘alçakça yalanların’ yabancıları müdahaleye davet etmek için uydurulduğunu bildiklerini söyledi. Vatandaşları boykota çağıran muhalefetin, ülkenin sorunlarını çözmek gibi bir derdi olmadığını vurguladı.