Toplumsal Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günkü yıllık basın toplantısında SARMAT kıtalararası balistik füze çalışmalarının devam ettiğini ve tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

SARMAT’la ilgili aktif çalışmaların devam ettiğini açıklayan Rusya Devlet Başkanı, ayrıca POSEIDON isimli bir insansız denizaltıyla ilgili çalışmalar da yürüttüklerini, çalışmaların iyi gittiğini açıkladı. Putin, yıllık basın toplantısında son olarak kıtalararası bir nükleer füze üstüne de çalıştıklarını, ona dair çalışmaların da sorunsuz ilerlediğini söyledi.

Putin, daha önce duyurusunu yaptıklarını bazı silahların yapımının tamamlandığını açıkladı. KINZHAL ve PERESVET lazer silahlarının hizmete girdiğini söyledi.

SARMAT NEDİR?
Ağır sıvı yakıtlı, silo tabanlı bir kıtalararası balistik füze olan SARMAT üstüne 2000’lerin başından beri çalışılıyordu. Füzenin, R-36M2 VOYEVODA ICBM’nin yerini alması planlanıyor. 200 ton ağırlığa ve 10 ton atış ağırlığına sahip füze, dünyadaki mevcut füze savunma sistemlerinin pek çoğunca tespit edilemeyecek.