Trump ABD'de koronavirüs kaynaklı ölümlerin dünyaya kıyasla daha düşük olduğunu belirtip, iyi bir iş çıkardıklarını belirtti.

Biden ise "220 bin Amerikalı bu hastalıktan öldü ve benim diyebileceğim başka bir şey yok. Bu kadar ölümün sorumlusu birisi Amerikan başkanı olarak kalmamalı" dedi. 

Trump, moderatörün "Aşının haftalar içinde çıkacağına dair garanti veriyor musunuz?" sorusuna, "Bunu garantileyemem ama yıl sonuna kadar aşı kesin çıkacak. Bu konuda bir iki firmanın şansı yüksek. Bu firmalar Johnson and Johnson, Moderna ve Pfizer" yanıtını verdi. 

Bunun üzerine Biden Trump'ın daha önce de benzer şeyler söylediğini hatırlatarak, "Şu anda karanlık bir kışa giriyoruz ve Trump'ın hala net bir planı yok. Aşının gelecek yılın ortasına kadar hazır olmasına çok olası bakılmıyor" dedi. 

Trump bunun üzerine halkın virüs ile yaşamayı öğrendiğini belirtti. Biden ise insanların virüsle yaşamayı değil ölmeyi öğrendiğini belirtti.

Donald Trump yaşanan suçlunun kendisi değil, Çin olduğunu bir kez daha ifade etti.

Biden kendisine sorulan bilim insanlarının ülkeyi karantina alma tavsiyesine uyup uymayacağına ise, "Ben ülkeyi değil virüsü karantina altına alacağım" cevabını verdi.

FBI ve DNI'ın Rusya ve İran'ın seçimlere müdahale etmeye çalıştığına dair açıklamalarının sorulması üzerine Biden, "Hangisi olduğu fark etmez, herhangi bir ülke Amerikan seçimlerine müdahale etmek isterse bunun bedelini öder" dedi. 

ABD Başkanı Trump ise Biden'ın oğlu Hunter Biden'ı ima ederek, "Joe, Rusya'dan 3,5 milyon dolar aldı bense tek kuruş almadım" dedi. Biden bu suçlamayı reddetti ve kendisinin hayatı boyunca hiçbir yabancı ülkeden para almadığını söyledi.

Trump, Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın son dönemde ortaya çıkan e-mailleri üzerinden halka bir açıklama borçlu olduğunu söylediği zaman Biden de Trump'ın vergi kayıtlarını hala açıklamadığını belirtti. Bunun dışında geçen gün ortaya çıkan Çin bankasında bulunan hesabını hatırlattı.

Bu suçlama üzerine Trump kendisinin Çin ile iş yaptığı için o hesabı açtırdığını ancak başkanlık yarışına gireceği zaman bütün işlerini toparlayarak, hesabı kapattığını kaydetti. Donald Trump, "Benden farklı olarak Biden'ın başkanlığı döneminde oğlu ve kardeşleri daha da zenginleşti. Elektrik süpürgesi gibi tüm paraları süpürdüler" diye konuştu. 

Sağlık sistemi konusunda da anlaşamayan iki aday arasında ilginç bir tartışma yaşandı. Demokrat Parti aday adayı Bernie Sander'ın politikaları üzerinden Biden'ı eleştiren Trump'a rakibi, "Bu adamın kafası karışmış. Başka birine karşı yarıştığını düşünüyor. Sen Biden'a karşı yarışıyorsun" yanıtını verdi.

Trump, Meksika sınırında göçmen çocukların ailelerinden ayrılmasıyla ilgili soruya, "Onlar buraya çeteler ve kötü kişiler tarafından ülkeye geçiş için kullanılmak üzere getiriliyor. Şu anda sınırlarımız her zamankinden daha iyi. Bizim göçmenleri koyduğumuz kafesler inşa ettiğimizi iddia ediyorlar. Bunlar 2014'te inşa edildi. Bunu inşa eden Obama-Biden yönetimiydi" dedi. 

Biden ise sınırda çocukların ailelerinden ayrılmasını 'suç' olarak nitelendirdi ve Trump'ın 'bu kafesleri kim inşa etti?' sorusuna yanıt vermedi.

İlkim konusunda ise Biden kendi adıyla andığı planının ülkeye bir trilyon dolar sağlayacağını belirtti. Trump ise, ""Biden'ın iklim planı tam ekonomik bir felaket" dedi.

Joe Biden ülkede sistematik ırkçılık olduğunu ifade edip, "Bu ülkede sistematik bir ırkçılık var. ABD hiçbir zaman eşitlik ve özgürlük sözünde durmadı" dedi.

Trump ise kendisini siyahilere özgürlük veren ABD Başkanı Abraham Lincoln ile kıyaslayarak, "Lincoln'den sonra benden daha fazla siyahi Amerikalılara yardım eden başka kimse yok" yorumunu yaptı.

​Donald Trump, 1994 yılında çıkarılan ve uyuşturucu madde bulunduran kişilerin 5 yıl hapsedilmesini öngören yasaya Biden'ın da destek verdiğini dile getirdi. Biden buna karşılık, "O bir hataydı. O şekilde yapılmamalıydı. Sadece uyuşturucu suçuna bulaşmış kişilerin yeri cezaevi değil rehabilitasyon merkezi olmalı" ifadesini kullandı.

Joe Biden'ın Başkan Yardımcısı olduğu döneme atıf yapan Trump, kendisinin başkanlık yarışına girmeye o dönem karar verdiğini çünkü politikacıların konuşmak dışında bir şey yapmadığını, kendisinin ise iş yapmak için ABD Başkanı olduğunu söyledi.