Toplumsal Dış Haberler

Arjantinli feminist aktivistler ve kadın örgütleri, parlamentoda bugün oylanacak kürtaj yasa tasarısı görüşmeleri sırasında tüm kadınları parlamento önünde nöbet tutmaya çağırdı. Yasa tasarısı meclisten geçerse Arjantin kürtajın yasal olduğu az sayıdaki Latin Amerika ülkesinden biri olacak.

Bugün (salı) öğleden sonra başlayan ve yarın sabah sona erecek yasa görüşmeleri sürerken bir yandan da kürtaj karşıtı gösteriler düzenlenecek.

Parlamentonun önündeki meydan demir parmaklıklarla ikiye bölündü. Sol taraf kadın hakları aktivistlerine ayrılırken sağ tarafsa güvenli, yasal ve ücretsiz kürtaja karşı olanlara ayrılacak.

Görüşmeler sırasında yeşil taraf, yani kürtajın yasallaşmasını isteyenler, ara ara milletvekillerine canlı bağlanacaklar.

YEŞİL MENDİLLER HAVAYA!
Yerel saatle 19.00’da mendil seromonisi yapılacak. Kadınlar ülkenin tüm şehirlerinde ve hatta İspanya, Kanada, Guatemala, Belçika, Bolivya ve Meksika’da yeşil mendillerini aynı anda sallayacaklar.

Mendil eyleminden 2 saat sonra basın konferansları ve canlı müzik yayını başlayacak. Eylemler sırasında Kızıl Haç maske ve dezenfektan dağıtacak.

Senato yasayı kabul ederse Arjantin; Uruguay, Küba, Guyana ve Meksika’dan sonra kürtajın yasal olduğu az sayıdaki Latin Amerika ülkesinden biri olacak.