Taliban'ın 'değiştikleri' yönündeki açıklamalarına ve bunu destekleyen yorumlara rağmen, Taliban'ın çok da değişmediğini gösteren anlar görüntülere yansıdı...

Afganistan'da Taliban yönetimi ele geçirmesinin ardından, 'eskisi gibi olmayacaklarını, kadınlara da İslamiyet'in izin verdiği ölçüde özgürlük sağlayacaklarını' açıklamıştı.

Taliban'ın eski radikal tutumunun değişeceğini yönünde işaret vermesi kimi çevrelerce olumlu karşılanırken, kamerya yansıyan görüntülerin bu açıklamaları çok da desteklemediği görüldü.

Taliban'ın Kabil sokaklarında roketatarlı gözaltılar yaptığını gösteren görüntüler medyaya düştü.

Taliba'ın Kabil'e yürümesi üzerine Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesi Afganistan'dan kaçmış ve ordu teslim olmuştu. Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olduğu ortaya çıktı.

Afganistan'da başlayan Taliban yönetimi dönemi ilk günlerini geride bırakırken, ülkede henüz bir hükümet kurulabilmiş değil.

Sputnik'in haberine göre; Ülke yönetimini ele geçiren Taliban ise, arka arkaya yaptığı açıklamalarla dünya kamuoyuna 'ılımlı' mesajlar veriyor. Öte yandan, ülkenin çeşitli bölgelerinden ise kadınlara ve sivillere yönelik saldırı haberleri geliyor.