Afganistan'da 'infaz edilen komedyen' Nazar Muhammed hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre, Nazar Muhammed komedyen değil CIA milisiydi ve tecavüzcüydü.

Afganistan’da Haşa Cevan ismiyle bilinen ve Taliban tarafından boğazı kesilerek infaz edildiği iddia edilen komedyen Nazar Muhammed hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Pakistanlı gazeteci Talha Ahmed’in Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımlarda Muhammed’in CIA destekli Afgan Yerel Polisi (ALP) adlı bir gruba üye olduğu iddia edildi. Talha Ahmed, twitter'dan Nazar Muhammed'i silahlarla gösteren videolar paylaştı.

Ahmed, "Silahları şaka yapmak için mi kullanıyor?" diye sorduğu iddialarında şunları söyledi:

"YARGISIZ İNFAZI KINANABİLİR..."

"Komedyen Hataları Ayıklandı. Nazar Muhammed aka Khasha Zwan, CIA destekli bir milis grubu olan Afgan Yerel Polisinin (ALP) bir üyesiydi, (İnsan hakları tarafından ciddi insan hakları ihlalleri yapmakla suçlandı) Dand bölgesindendi Kandahar, Kandahar'daki Shah Wali Kot'ta konuşlandırıldı. O bir psikopattı.

erkek çocuklara tecavüz de dahil olmak üzere ciddi insan hakları ihlallerine karışan bir sübyancıydı. Eserlerinin hiçbir kaydı yoktur. Ama ALP'ye tahsis edilen de dahil olmak üzere silahlı onlarca videosu var. Bu videoda birçok yerli onu kontrol noktalarında rüşvet almakla suçluyor.

ALP'nin kullandığı beyaz Vigo'nun yanında bir video yapıyor. Üstelik adam her zaman silah taşırdı. ALP'deki rekoru ALP tarafından onaylanabilir. ALP ile ilişkisini reddedin ve sanat eserini paylaşın, Facebook'taki küfürlü şakalar gibi değil, kariyer ayrıntılarını vb.

Bu Modern silahlara ve telsizlere nasıl erişebildi? Silahlardan şaka yapmak için kullanıyor mu? Aksi takdirde savaş ağalarını suçlu yapmayın. Tüm bunlara rağmen yargısız infazı kınanabilir. Afganistan'ın General Raziq ve kalıntıları gibi savaş suçlularına değil, gerçek kahramanlara ihtiyacı var."

Söz konusu videolarda Muhammed, silahlarla birlikte görülüyor:

Editör notu: Tweetler, Twitter'ın 'tweet çevir' özelliği ile Türkçeye çevrilmiştir.