ABD Washington’da Trump destekçilerinin mitingi sonrasında Kongre binası işgal edildi. Dört saatlik işgal, güvenlik güçleri ile Trump destekçileri arasında sert çatışmalara sahne oldu ve 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

ABD’nin başkenti Washington’da Trump destekçilerinin dün gerçekleştirdiği protesto gösterileri kısa sürede çatışmaya dönüştü. Göstericiler, Washington DC'de düzenlenen mitingin ardından, seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği oturumun düzenlendiği Kongre binasını bastı ve 4 saat boyunca işgal etti.

Yaşanan çatışmalarda polis biber gazı ve ses bombaları kullanırken Kongre binasına giren göstericilerden biri, vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan kadın göstericiyle birlikte toplamda 4 kişi hayatını kaybetti.

FBI İHBAR HATTI
FBI, internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınlayarak Washington'da 'aktif olarak şiddeti körükleyen kişilerin tespiti' için yardımcı olarak bilgilerin kendileriyle pylaşılmasını istedi. Washington'da Kongre Binası'nda dün yaşanan çatışmalarda 52 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.