Toplumsal Dış Haberler

Odense'deki tüm müzeleri yöneten kuruluş olan Odense Bys Museer'in arkeologları şaşırtıcı bir keşif yaptı. Danimarka'nın büyük adası Funen'in doğusunda yapılan kazılarda 1.3 kilogram ağırlığında ve mükemmel korunmuş bir bronz kılıç bulundu.

Kazının sorumlusu Jesper Hansen 3 bin yıllık bir mucize ile karşı karşıya olduklarını söylerken "kılıcın kendisi zaten nadir. Bu parçanın sağlam olmasına ek olarak, ahşap ve boynuzdan yapılmış tutamağın çok iyi korunmuş olması bakımından tamamen benzersiz bir kılıç. Dahası, kılıç gömülmeden önce bir sak materyaliyle düzgünce sarılmış. Kılıç, bir yerleşim yerindeki basit bir çukura yerleştirilen bir adak sunusudur" bilgisini verdi.

Bulunan ve Håre diye bilinen yerleşime, bir yıldan fazla süredir devam eden büyük bir arkeolojik araştırma sırasında rastlandı. Çalışmalar, 60 kilometre uzunluktaki büyük bir doğalgaz boru hattı olan Baltık Borusu Hattı'nın kurulması öncesinde yürütülüyor.

Karbon 14 tarihlendirmesi ve tadilatı yakında tamamlanacak kılıç Møntergården'deki müzede sergilenecek. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.