AKP’li Numan Kurtulmuş, "Çevreyi kim tahrip ediyorsa onların gözünün yaşına bakmayacağız" dedi...

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunu ile ilgili denizi havadan denetledi. İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, denizi kirletenlerin gözünün yaşına bakılmamasını istedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kocaeli’deki programı çerçevesinde Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj ile ilgili yapılan çalışmaları havadan denetledi. Kurtulmuş, denetimin ardından yaptığı açıklamada, “Kimsenin gözünün yaşına bakmadan çevreyi kim tahrip ediyorsa onlara karşı her türlü tedbiri alarak bu mücadeleyi vereceğiz” dedi.
 

"Müsilaj bir sonuçtur" diyen Kurtulmuş, “Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde gördük. Müsilaj bir sonuçtur. İnsanoğlunun dereleri, toprağı, su kaynaklarını umarsızca kullanmasından kaynaklanıyor. Müsilaj sorunu ortaya çıktıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Marmara Belediyeler Birliği ortak çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların sonuçlarını almaya başladık." dedi.

"Bakanlığın kimsenin gözüne yaşına bakmaksızın çevreyi kirletenlere gereken cezaları verdiğini" savunan Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Kim ne üretiyorsa üretsin, ne yapıyorsa yapsın çevreye saygılı olmak zorunda. Bizler bütün gücümüzle çevreyi korumak zorundayız. Yaşanan çevre sorunları sadece yönetenlerin değil insanlığın ortak sorunudur. Bu nedenle herkes çevre konusunda üzerine düşeni yapmak zorunda. Çevreyi kim tahrip ediyorsa belediyelerimiz, bakanlığımız gözünün yaşına bakmıyor ve bakmaması gerekiyor. Çevreyi kirletenlere gereken cezalar veriliyor.”