Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangına İtfaiye ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. İtfaiye dışında çevre sakinleri de insan zinciriyle yangın söndürme çalışmalarına destek oluyor.

Orman Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamaya göre Heybeliada'daki yangına 1 uçak, 3 helikopter, 5 arazözle müdahale ediliyor.

Orman Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda yangının 13.07'de başladığını ve ilk müdahalenin 13.10'da gerçekleştiğini belirtti. Paylaşımda "Karada kahramanlarımızla, havada çelik kanatlarımızla alevleri söndürmek için mücadele veriyoruz. Son ateş sönene kadar" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Valiliği'nden yangınla ilgili yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15’te Adalar İlçemiz Heybeliada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir. Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır."

ERDEM GÜL: YARDIM TALEBİMİZ VAR
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Halk TV'de yaptığı açıklamada "En büyük kabusumuz bu. Bugün korktuğumuz oldu. Bilinmeyen neden. İlk müdahaleler yapıldı. İlk helikopter geldi. Kaymakamlığımız, belediyemiz, halkımız daha fazla büyümeden söndürmeye çalışıyoruz. Her türlü risk var. Hızlı müdahale gerekiyor. Şu aşamada tahliyeden söz etmiyoruz. Yardım talebimiz var. Valilik ve büyükşehirle iletişim sürüyor" dedi.

EKREM İMAMOĞLU: BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ
İBB Başkanı İmamoğlu, yangının büyümeden kontrol altına alınmaya çalışıldığını dile getirdi.
 

Heybeliada’da çıkan yangına bölgedeki tüm itfaiye ekiplerimiz tarafından müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli şekilde yangını büyümeden kontrol altına almaya çalışıyoruz. Gelişmeleri paylaşacağız.

YURTTAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ
Heybeliada'ya Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler de sevk edildi. KEGM-3 botu, bölgedeki yurttaşların tahliyesini gerçekleştirdi. NENE HATUN gemisi ve KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR
Yangına müdahale eden 2 itfaiye eri dumandan etkilendi. İtfaiyeciler tekneyle Maltepe Sahili'ne getirildi. İtfaiye erleri ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

KONTROL ALTINA ALINDI
İstanbul Valisi Yerlikaya, yangının 14.55 itibarıyla kontrol altına alındığını duyurdu.

Vali yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.