Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’ın Hassa ilçesindeki orman yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Pakdemirli, “Buralarda ne otel yapılır ne de buralar imara açılır, tekrar ağaçlandırmak için çalışmalar başlayacak” dedi.

Bakan Pakdemirli, bin 500 dekar alanda etkili olan Mersin’deki yangınla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını, Hatay’daki yangınla ilgili olarak da güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

“TEKRAR AĞAÇLANDIRILACAK”

Pakdemirli yanan alanların tekrar ağaçlandırılacağını söyleyerek yangınlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Hatay’da can ve mal kaybımız yok .Yangının çıkış sebebiyle ilgili Hatay özelinde kolluk kuvvetlerimiz çalışmalarına devam ediyor. Orman yangınlarının söndürülmesi için devletimiz sizlerle her beraber burada günlerdir buradayız. Hiçbir masraftan kaçınmadan gereğini yapıyor. Tek bir ağaca dair biz paha biçilemeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tekrar her yangın sonrasında hatırlattığımız gibi Anayasa’nın 169. maddesine göre, ormanlık alanlarla ilgili buralar yansa dair buralarla ilgili farklı bir tasarruf yapılması söz konusu olmaz. Yani özetle buralarda ne otel, ne han, ne hamam yapılır ne de buralar imara açılır. Buralar ilk müsait ekim dikim zamanında tekrar ağaçlandırılacak. “