Toplumsal Esenlik Derneği Başkanı Cemil Kılıç, Türk dilinin varsıllığını ve önemini vurgulamak amacıyla 12 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Türk Dil Bayramı Kutlama Töreni'ne herkesi çağırıyor. Etkinlik, saat 19:00'da başlayacak ve Türkçenin tarih boyunca ulaştığı başarıları kutlamak üzere düzenleniyor.

KARAMANOĞLU MEHMET BEY’İN SÖZLERİ İLE ÇAĞIRDI

Kılıç, "Türkçe, toplumsal yaşamın her alanında birleştirici bir güç olmuştur. Bu dil, yalnızca bir iletişim aracı değil, aynı zamanda bir 'sevinç, acı ve direniş aracıdır," diyerek Türk dilinin salt bir iletişim aracı olmadığını, aynı zamanda bir duygu ifade etme aracı olduğunu belirtti. Türkçenin 747 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmi dil olarak ilan edilmesinin dilin tarihi açısından dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kılıç, "Şimden gerü hiç kimesne divanda, mecliste ve seyranda Türk dilinden gayrı söz söylemeye..." buyruğunu anımsattı.

TÜRK DİLİNİN ÖNEMİ YENİDEN SAPTANACAK

Etkinlik kapsamında, anneler gününe özel olarak türküler ve şiirler seslendirilecek, dil bilincini güçlendirmeye yönelik içerikli konuşmalar yapılacak. Toplumsal Esenlik Derneği'nin bu etkinliği, Türk diline olan bağlılığı pekiştirmeyi ve dil bilincini artırmayı erekliyor.

Kültür ve dil meraklılarının yoğun ilgi göstermesi beklenen bu etkinlik, dilimizin tarihsel ve kültürel önemini vurgulayacak biçimde tasarlanmış. Katılımcılar, dilimizin güzelliklerini keşfetme ve kutlama olanağı bulacak.

AYDINLARDAN ÇAĞRI

Kılıç'ın kurucu olarak yaptığı çağrıya derneğin üyesi ve izleyicisi aydınlardan da olumlu yanıtlar gelmeye başladı.

Toplumsal yazarı, gazeteci Rıza Zelyut konuya ilişkin şunları söyledi:

Türk kimliğini belirleyen en önemli etmen, Türk dilidir. Son dönemlerde Türkçe’ye sahip çıkmak için atılan en önemli adımlardan birisini Toplumsal Esenlik Derneği düzenliyor. Katılıp destekleyelim.

Toplumsal yazarı Ali Avcu, "Toplumsal Esenlik Derneği'nin ilk etkinliğine davet ediyoruz. 12 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa'dayız. Bekleriz" dedi. 

Profesör Doktor Bengi Başer'se "Arapçanın dayatılmaya çalışıldığı şu süreçte, kültürümüzün en önemli unsuru olan ana dilimize sahip çıkmak ve Türkçenin resmi dil oluşunun 747. yıl dönümünü kutlamak üzere 12 Mayıs Pazar günü bir araya geliyoruz. Bekleriz…" diye konuştu.

Siyasi iletişimci Hande Karacasu, "Devrim karşıtı uygulamalarla Arapça’yı etkin dil yapma çabalarına karşın ana dilimize sahip çıkmak ve Türkçe’nin resmi dil olmasının 747. yıl dönümünü kutlamak üzere 12 Mayıs Pazar günü bir araya geliyoruz. Bekleriz…" dedi.

Radyo programcısı Ayşe Uçar, "Toplumsal esenlik. Türkçe dilimize sahip çıkıyoruz. Değerli hocam Cemil Kılıç'ın hazırladığı etkinliğe davet var. Buyurun dostlar. 12 Mayıs Gaziosmanpaşa'dayız" çağrısında bulundu.