İşte basit bir patates püresi tarifi:

Malzemeler:

  • 4 büyük patates
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • Karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Patatesleri Soyun ve Doğrayın:

    • Patatesleri soyun ve yıkayın. Daha sonra patatesleri yaklaşık 2.5 cm kalınlığında dilimlere kesin.
  2. Patatesleri Haşlayın:

    • Bir tencereye patates dilimlerini koyun ve üzerini suyla kaplayacak kadar su ekleyin.
    • Tencereyi orta yüksek ateşte kaynatın ve patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kaynatın. Yumuşaklığı çatalla kontrol edebilirsiniz.
  3. Süt ve Tereyağını Isıtın:

    • Patatesler kaynarken, başka bir tencerede sütü ve tereyağını küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Süt ve tereyağı iyice karışana kadar ısıtın, ancak kaynatmayın.
  4. Patatesleri Süzün ve Ezin:

    • Haşlanan patatesleri süzün ve sıcakken bir patates ezici veya püre presi kullanarak püre haline getirin.
    • Alternatif olarak, patatesleri rendeleyebilirsiniz.
  5. Sıcak Süt ve Tereyağını Ekleyin:

    • Sıcak süt ve tereyağını püreye ekleyin. Püreyi karıştırırken, süt ve tereyağını patateslerle iyice karıştırın.
    • Tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın (isteğe bağlı).