İşte hamsi pilakası tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram taze hamsi
  • 1 büyük soğan, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 büyük domates, rendelenmiş veya doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • Taze maydanoz veya dereotu (servis için)

Yapılışı:

  1. İlk adım olarak, taze hamsilerinizi iyice yıkayın ve temizleyin. Baş ve bağırsaklarını çıkarın.

  2. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ince doğranmış soğanı üzerine koyun. Soğanlar yumuşayana kadar kısık ateşte soteleyin.

  3. Ardından biber salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar karıştırın.

  4. Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tencereye ilave edin. Domatesler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin.

  5. Temizlenmiş hamsileri tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuz eklemeyi unutmayın (isteğe bağlı).

  6. Yarım limonun suyunu sıkarak tencereye ekleyin ve suyunu da ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın.

  7. Tencerenin kapağını kapatın ve hamsiler pişene kadar kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Hamsiler iyice piştiğinde gözlemlenebilir bir şekilde beyazlaşırlar.

  8. Servis yapmadan önce taze maydanoz veya dereotu ile süsleyin.