3 Mayıs’ta “KİMSESİZLERİN KİMSESİ” sayfamızda dile getirdiğimiz YÖK’ün YÖS sınavlarının kaldırılmasının ardından öğrencilerin not baremlerine göre değil, seçtikleri bölümlere göre öğrenci başına 10 Bin ABD doları alındığı iddialarına YÖK denetleme kurulu üyesi Prof. Dr. İrfan Aslan’dan cevap geldi.

Prof. Dr. İrfan Aslan haberimizi yalanlayarak şahsına iftira ve hezeyanlarla dolu bir haber paylaştığımızı ve kendisinin konu hakkında görüşünün alınmadığını ifade etmiş. Değerli hocam konu hakkında bilgi alma amaçlı sekreterini kaç kez aradığımızı sorabilir ya da sekreterliğinin telefon kayıtlarına bakabilir.

Sonra yine hocamızın iddiasına göre sadece şahsım değil YÖK de ve YÖK Denetleme Kurulu’ndaki birçok kişi elde hiçbir belge ve bilgi olmadan itham edilmektedir.

Değerli hocam elde belge ve bilginin olmadığını ve hiçbir dayanağının olmadığını ileri sürmüşsünüz cevabınızda. Haberin dayanağıyla belge ve bilgiler: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu Savcılığı’na intikal eden ve akabinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 53’üncü maddesi uyarınca görevsizlik kararıyla gerekli işlemlerin yapılması için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilen 2021/23900 numaralı suç duyurusu dosyasında da bulunmaktadır.

Ayrıca, haber içeriğinde yer alan iddiaların dayanağı soruşturma dosyasından tetkik edilen 22.01.2021 tarih ve E-43893701-667.02-9 sayılı suç duyurusu yazısıyla birlikte 20.01.2021 tarih ve E-43893701-050.06.03-6 sayılı görüşme tutanağıyla 20.01.2021 tarih ve E-43893701-050.06.03-7 sayılı görüşme tutanağıdır. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu Başkanlık Makamına yazılmış olan 25/11/2020 tarih ve 43893701-667.01-E.4658 sayılı yazı haberimize dayanak oluşturulan diğer bir resmi evraktır. Bahse konu yazıların hiçbiri ilkeli habercilik gereği haberlerimizle birlikte servis edilmemiştir. Ve haber içeriğinde kullanılan isimler, dayanak belgelerde zikredilen kişilerle sınırlandırılmış olup bunun dışında isim bilgileri verilecek şekilde ayrıca bir kurum mensubuna yönelik iddiaya yer verilmemiştir. Yine süreç içerisinde Ankara 40. Noterliğinin 14/01/2021 tarih ve 01129 numaralı ihtarnamesinin sahibi olan ve mağdur konumunda bulunduğu iddia edilen ve herhangi bir resmi görevi bulunmayan D. Ö.’nün kimlik bilgileri saklı tutulmuştur.

Yukarıdaki hususlara ilave olarak doğrudan şahsınızın “yabancı uyruklu öğrenci kontenjan işleri” yaptığını kanıtlar nitelikteki telefon yazışmalarınız da gazetemize gelen belgeler arasındadır. Aynı şekilde etik ilkeler gereği bu yazışmalar servis edilmemiştir. Tekzip talep cevabınızda belirtmiş olduğunuz “hukuki yollara başvurma hakkı” hususunun fiiliyata geçmesi durumunda ilgili kişilerce, kanıt niteliğindeki telefon yazışmalarınızla birlikte adli mercilerde lehimize tanıklık yapılacağı ve bu içeriklerin ilgili adli mercilere teslim edileceği yönünde rıza beyanında da bulunmuşlardır. Ayrıca yukarıda zikredilen soruşturma dosyasındaki dayanaklar da ilgili adli mercilere rahatlıkla sunulabilecektir.

İlave olarak şahsınız hakkında yapılan basın arşiv taraması neticesinde özellikle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde yapmış olduğunuz Rektörlük görevi sırasında FETÖ iltisakına yönelik Mersin Gücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sayın Ahmet NAS ve etik olmayan davranışlarına yönelik Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Vahdet Özkocak’ın iddialarını da içeren birçok yazılı içeriğin bulunduğu araştırmalarımız sonrası ortaya çıkmıştır.

Dolayısıyla haberimiz gazetecilik etik kuralları çerçevesi içerisinde kaleme alınmıştır.