Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son açıkladığı tedbirler arasında, pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine maskesiz girme zorunluluğu da vardı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu alınmayacağını duyurdu.

"Bugün alınan karar neticesinde kentimizdeki tüm toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu alınmayacağını ve yarından itibaren ücretsiz maske dağıtımının başlayacağını bildirmek isterim" diyen Yavaş, "Bu zor günleri de sağlığımızı koruyarak atlatacak, #BirlikteBaşaracağız" ifadelerini kullandı.

Aynı hamle, çalışmalarıyla belediyecilik dersi veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten de geldi. "Bugün alınan karar neticesinde artık toplu çalışılan alanlara maske ile girme zorunluluğu getirilmiştir" hatırlatmasını yapan Hürriyet, "Biz de yarından itibaren kentin birçok noktasında ücretsiz maske dağıtımına başlayacağız" dedi. Başkan Hürriyet, Twitter'dan yaptığı açıklamasını "Bu zor günleri atlatacağız ve #BirlikteBaşaracağız" ifadeleriyle bitirdi.

İLGİLİ - CHP'li belediye alkışlamakla yetinmedi: Üretilen ilk maskeler hastanelere ulaştı

KAMPANYAYA İMAMOĞLU DA KATILDI
Yavaş ve Hürriyet'in ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da ''Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız'' dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: 

Kıymetli İstanbullular; sağlığınız ve Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız. Sizi salgından korumak en önemli vazifemiz. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.