2020-2021 THF Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde namağlup lider, EHF Avrupa Kupası’nda ise yarı finale yükselen Yalıkavakspor’un antrenmanlarını yapıp maçlarını oynayacağı yeni çok amaçlı spor tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle ve iş insanı Coşkun Aras, tarafından yaptırılan spor kompleksinin açılışını gerçekleştirdi. Yalıkavak Mahallesi'nde yaptırılan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın isminin verildiği spor kompleksinin açılışını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum İl Gençlik Spor Müdürü Fatih Uzunlulu, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun, Turgay Kaya, Tayfun Yılmaz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İyi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Yalıkavakspor Kulüp Başkanı Mehmet Eser, Yalıkavak Kadın Hentbol takımı oyuncular ile kulüp yöneticilerin yanı sıra meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Fecir Ajda Gürsoy’un verdiği konser sonra protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak kürsüye çıkan isim Yalıkavakspor Kulüp Başkanı Mehmet Eser oldu. Sözlerine 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Eser, planlı bir çalışma sonucunda hentbol takımlarının hem THF Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde hem de Avrupa’da başarı yakaladığını ifade etti. Göreve geldikleri 2007 yılında zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Eser, “Beton zeminlerde, çim sahalarda mücadele ederek buralara geldik. Bu süreçlerden bugüne gelmemizde bir çok kişinin emeği var. Bizler hiçbir zaman mücadelemizi bırakmadık hep Bodrum için savaştık. EHF Avrupa Kupası’nda son dört takım arasında kaldık. Önümüzdeki iki maçı kazanırsak Türkiye’ye final oynatma başarısını yaşatacağız. Şuan namağlup olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu başarılar gün gelecek unutulacak, belki de kupalar kazanacağız ama Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın verdiği destek ve iş İnsanı Coşkun Aras’ın katkılarıyla açılışını yaptığımız bu tesisi hep akıllarda kalacaktır. Başarılar gelip geçer ama bu tesisi kalıcı olacaktır. Emeği geçen her kese teşekkür ediyorum bir kez daha” diye konuştu.

'TESİSTE HERKESİN KATKISI VAR'
Kültür ve sosyal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, yaptığı konuşmada tesis hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Coşkun Aras’ın tanıdığını ve kendisinin teşvikiyle böylesi bir projenin Bodrum’a kazandırıldığını belirten Tutkun “Tesisimizin 5 ay önce temeli atıldı. 10 yıl sonra burasının tekrar betonarme inşaatını sağlayacak kadar temeli sağlam. Brandasının 10 yıl garantisi olmakla birlikte, tesis zemini Avrupa standartlarına uygun yapıldı. Tesisimizin toplam maliyeti, fitness salonları da dahil olmak üzere yaklaşık 4 milyon civarında. Bu tesisi Sayın Coşkun Aras’ın katkılarıyla elde etmiş olduk. Sayın Coşkun Aras, benim uzun yıllardır Ankara’dan tanıdığım bir dostum. Bana Ankara’da bir yüzme havuzu ya da bir kreş yapma hayali olduğunu bahsettiğinde, biz bunu Bodrum’a kazandıralım diyerek kendisinden rica ettim. O da bizleri kırmayarak çok sevdiği Yalıkavak’a bu tesisi kazandırmış oldu. Bu tesiste herkesin bir katkısı var, ben inanıyorum ki hentbol takımımız birçok başarıya bu tesiste imza atacaktır. Tesisimizin Türk sporunu hayırlı olmasını temenni ediyorum”dedi.

Böyle bir fırsatın kendilerine verildiği için çok mutlu olduklarını ifade eden hayırsever iş insanı Coşkun Aras, “Bu fırsatı Bodrum’a ve Bodrumlu gençlere armağan etmek istedik. İnanıyorum ki özellikle Yalıkavakspor Hentbol Takımı burada çok kupalar kazanacak. Bu yıl da bu başarıların başlamasını temenni ediyorum, tesisimizin Bodrum’a hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

'BEN SUSACAĞIM KADINLAR KONUŞACAK'
Bu açılışın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yetiştirebilmek için herkesin büyük çaba sarf ettiğini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum’da güçlü kadınlar var ve ben mikrofonu bu güçlü kadınlardan birine bırakmak istiyorum. Ben susacağım ve kadınlar konuşacak. Çünkü toplumsal cinsiyet eşitliği çok önemli, kadına şiddeti önlemek çok önemli. Bugün biz bunları yapabiliriz ama bir taraftan sokakta kadınlar öldürülüyor. Bunların da inşallah bir an önce son bulmasını istiyoruz. Hep birlikte bununla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için ben genç meclis üyesi arkadaşımız Ayşenaz Öncel’e mikrofonu bırakıyorum” diye konuştu.

Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, “Tesisin açılışıyla ilgili 2 önemli noktayı belirtmek gerekir. Birincisi sporun önemi. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulması için, beden ve ruh sağlığı için sporun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle pandemi döneminde bir yürüyüş bile yapabilmenin ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Dolayısıyla bizim geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımıza hem merkezi idare olarak hem de yerel yönetimler olarak spor yapabilecek tesisleri kazandırmak sorumluluğumuz var. İkinci konu da bu tesisin yapılış şeklidir. Elbette devletimiz ve mahalli idaremiz hep birlikte bu ve benzeri tesisleri yapabilir. Ama okul, spor ve sağlık tesisi gibi yerlerin hayırseverlerimiz tarafından yapılmasının ayrı bir güzelliği ve anlamı var. İnsanoğlu fanidir ancak memlekete ve millete kazandırılan kalıcıdır. Aras ailesini tebrik ediyorum, Allah onlara daha bol kazanç versin ve böyle güzel şeylerin devamını getirsinler. İlçemiz ve çocuklarımız adına kendisine teşekkür ediyorum. Bu sınırlı imkanlarla büyük başarılara imza atan hentbol takımımızın, yapılan bu tesisle daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum ve hepinize başarılar diliyorum. Bu güzel spor salonunun ilçemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası Prof. Dr. Türkan Saylan'ın isminin verildiği spor kompleksinin açılışı yapıldı. Alışık kurdelesini Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum İl Gençlik Spor Müdürü Fatih Uzunlulu birlikte kesti. Açılış töreni protokol heyetinin tesiste incelelerde bulunmasından sonra son buldu.

2020-2021 THF Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde namağlup lider, EHF Avrupa Kupası’nda ise yarı finale yükselen temsilcimiz Yalıkavakspor’un antrenmanlarını artık Prof. Dr. Türkan Saylan'ın isminin verildiği spor kompleksinde yapıp, maçlarını da burada oynayacaklar.